8 квітня 2021 року

Заступник міністра фінансів: Харків лідирує з розвитку транспортної інфраструктури

Харків посідає лідируючі позиції в країні в плані розвитку транспортної інфраструктури.

Про це сьогодні, 8 квітня, в ході відкриття Міжнародного форуму «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» повідомив заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

«Був приємно здивований станом міста і дружелюбністю його жителів. Не розумію, чому з того ж Києва люди не їдуть сюди на вихідні. Всі люблять поїхати на вікенд до Львова. Місто дуже недооцінене, і цей момент можна виправити. Приємно, що Харків стоїть на першому плані з розвитку транспортної інфраструтури, і багатьом містам є чому в нього повчитися. Вийшовши з цього конгрес-холу, ви зможете побачити тролейбуси з автономним ходом, які обслуговують вже кілька регулярних маршрутів в Харкові. Для багатьох міст - це ще те нововведення, яке потрібно реалізувати», - зазначив Олександр Кава.

За його словами, місто активно працює з міжнародними фінансовими організаціями, залучив понад 300 млн євро Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку на розвиток метрополітену. Також цілеспрямовано працює над оновленням електротранспорту, і інші міста такої активності не проявляють. За словами заступника міністра, в майбутньому планується реалізувати проєкт з оновлення електротранспорту в містах на умовах співфінансування державного і місцевого бюджетів.

Також він зазначив, що зараз ведеться активна робота з реконструкції та розширення до чотирьох смуг ділянки дороги від Полтави до Валок, і Міністерство фінансів України шукає фінансування для будівництва об'їзної дороги навколо Валок і реконструкції до чотирьох смуг ділянки траси від Валок до Харкова.

«Я сподіваюся, що років за два від Києва до Харкова буде вести чотирьохсмугова дорога, і, не порушуючи правил дорожнього руху, з Києва до Харкова можна буде доїхати трохи більше ніж за чотири години», - зазначив заступник міністра фінансів.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові проходить Міжнародний форум «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст», на якому обговорюються проблеми і перспективи розвитку міської інфраструктури.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Наші партнери